Gluteus minimus
Zelfbehandeling

Onderzoek zelf de kleine bilspier

Bil- en beenpijn, gelijkend op de uitstraling van Ischias of Hernia, wordt vaak veroorzaakt door triggerpoints in de Gluteus Minimus. De kleine bilspier zet dan ook menig huisarts op het verkeerde been.

Lees meer »
Psoas minor
Zelfbehandeling

Onderzoek zelf de lenden- en heupbeenspier

Rugklachten, knieklachten en problemen in de erogene zone worden vaak veroorzaakt door triggerpoints in de lendenspier (Psoas), en de heupbeenspier (Iliacus). Veel westerlingen hebben een “zitverslaving”, waardoor deze spier verkort.

Lees meer »
Quadratus lumborum
Zelfbehandeling

Onderzoek zelf je vierkante lendenspier

Heuppijn, pijn rond de bekkenkam en in de bil worden vaak veroorzaakt door triggerpoints in de vierkante lendenspier. Deze spier is zeer gevoelig voor bekkenscheefstand en beenlengteverschil. Diagnosen waar de vierkante lendenspier een rol in kan spelen zijn…

Lees meer »
Zelfbehandeling

Onderzoek zelf je buikspieren

Bij rugpijn, buikpijn, menstruatiepijn, groeipijn, maagpijn, diaree en pijn in de genitale zone kunnen Triggerpoints in de buikspieren en belangrijke rol spelen. De abdomen spelen een belangrijke rol bij het stabiliseren, draaien en buigen van de romp.

Lees meer »
Zelfbehandeling

Onderzoek zelf de scholspier

Kuitpijn en hielspoor, maar ook pijn in het SI-gewricht en zelfs de kaak wordt vaak veroorzaakt door Triggerpoints in de kuitspier. De Scholspier wordt wel “het tweede hart“ genoemd, omdat deze spier ondersteunt in het terugpompen van bloed naar het hart, de zogenaamde spierpomp.

Lees meer »
Zelfbehandeling

Onderzoek zelf de onderdoornspier

Schouderpijn, pijn in de bovenarm en in de hand. Vooral schouderpijn, maar ook pijn in de bovenarm en de hand worden vaak veroorzaakt door Triggerpoints in de onderdoornspier (Infraspinatus).

Lees meer »
Vleugelvormige spier
Zelfbehandeling

Onderzoek zelf de vleugelvormige spier

Kaak- en oorpijn wordt vaak veroorzaakt door Triggerpoints in de vleugelvormige spier (Pterigoideus). Deze spieren spelen een zeer grote rol in het kaakgewricht en zijn gevoelig voor tandenknarsen, kaakklemmen, asymmetrie in de tanden en kaak.

Lees meer »
Scalenus
Zelfbehandeling

Onderzoek zelf de scheve spier

Pijn in de hele arm tot aan de wijsvinger en duim. Maar ook Pijn tussen de schouderbladen en op de borst wordt vaak veroorzaakt door triggerpoints in de Scheve spier (Scalenus).

Lees meer »
Borstbeen, sleutelbeen, slaapbeenspier
Zelfbehandeling

Onderzoek zelf de borstbeen spier

Hoofdpijn, oorpijn en pijn in het oog wordt vaak veroorzaakt door Triggerpoints in uw borstbeen-sleutelbeen-slaapbeenspier (SCM). Ook evenwichtsstoornissen, duizeligheid, misselijkheid en oorsuizing kunnen worden veroorzaakt of in stand gehouden door Triggerpoints in deze spier.

Lees meer »
Fascie

De thoracolumbale fascie

Er is een rechtlijnig verband tussen lage rugklachten en disfunctie in de Thoracolumbale fascie (TLF). De kennis van de TLF is fundamenteel voor biomechanische analyse en implementatie van effectieve revalidatie bij mensen met lage rug en bekkengordelpijn.

Lees meer »