Missie en Visie

Missie

Ruim 60% van de Nederlanders van 25+ jaar heeft regelmatige terugkerende pijn met een chronisch karakter. Het overgrote deel maakt gebruik van geneeskundige zorg. Bij ongeveer 30% van deze mensen levert deze klacht ziekteverzuim op. De kosten voor het ziekteverzuim en de zorg stijgen elk jaar verder en lijken moeilijk beheersbaar.

Met onze aanpak bieden we mensen een uniek aanknopingspunt voor herstel. We onderzoeken en behandelen spierketens die verantwoordelijk zijn voor chronische pijnsituatie.

Visie

Wij zien de “myofasciale component” van pijnklachten als fundamenteel onderdeel van het klinisch redeneerproces.

Al in 1942 kwam Dr. Janet Travell tot het inzicht dat spieren en met name Myofasciale triggerpoints veelal verantwoordelijk zijn voor veel voorkomende pijnklachten. Deze Myofasciale triggerpoints zijn niet of nauwelijks zichtbaar te maken met Röntgen-foto’s, MRI-, of CT-scans. De medisch specialist hecht juist veel waarde aan deze beeldvormende technieken. De kans dat spieren worden betrokken bij het klinisch redeneerproces en het stellen van de diagnose is dus erg klein.

Juist de mensen die naar huis worden gestuurd met de boodschap, “we kunnen niets vinden” of “u moet er mee leren leven”, blijken de gevolgen te ondervinden van het Myofasciaal Pijn Syndroom. Het behandelen van dit syndroom is een relatief simpele en voordelige oplossing voor een “maatschappelijk probleem”.
Wij ondervinden dat deze mensen onnodige pijnmedicatie gebruiken en onnodig worden geopereerd.

Zodra het Myofasciaal Pijn Syndroom als diagnose wordt erkent en gesteld verwachten we dat de herstelkansen voor veel patiënten toenemen.

Spierinzicht

Spierinzicht gaat voor een soepel, vitaal en pijnloos leven voor iedereen.

hands-on-back-man-600
Het Myofasciaal Pijn Syndroom

Het menselijk lichaam bestaat uit meer dan 600 spieren, de spiermassa vormt tussen de 30 en 50% van je totale lichaamsgewicht. Elke spier is voor ongeveer 50% opgebouwd uit bindweefsel. Het bindweefsel verbindt de spieren met elkaar en met de omliggende botten, bloedvaten, organen en zenuwen.

dry-needling
Dry Needling, techniek, tool of methode?

Op vele sites wordt Dry-Needling een methode genoemd. Is dit terecht? Kunnen we op basis van de grote diversiteit aan denk- en werkwijze en de verscheidenheid aan geaccrediteerde opleidingen wel spreken van een Dry Needling methode?

open-hand
Trainingsaanbod Spierinzicht

Spierinzicht biedt unieke trainingen aan professionals die zich willen onderscheiden en die anders durven te denken. We hebben een interessant aanbod samengesteld op basis van 20 jaar ervaring in het praktijkveld. Er is veel aandacht voor een ongedwongen, open en veilige leeromgeving.

Aanbevolen artikelen

Het manuele onderzoek naar MTrPs

Het onderzoeken van een spier op Triggerpoints (MTrPs) is een vaardigheid die essentieel is voor een juiste diagnose en behandeling. Het niet (h)erkennen van MTrPs zorgt ervoor dat mensen met chronische onbegrepen klachten de ene naar de andere therapeut of specialist bezoeken zonder dat er structurele verbeteringen worden gerealiseerd.

Lees verder »